Η Bridgestone Corporation είναι μια διεθνής εταιρία παραγωγής ελαστικών αυτοκινήτων,μηχανών και φορτηγών η οποία ιδρύθηκε το 1931 από τον Ιάπωνα επιχειρηματία Σογίρο Ισιμπάσι (Shojiro Ishibashi). Το όνομα Bridgestone προέρχεται από το επίθετο του επιχειρηματία Σογίρο Ισιμπάσι, μεταφρασμένο στα Αγγλικά, καθώς στα Ιαπωνικά το ίσι σημαινει πέτρα και το μπάσι γέφυρα.
Το πρώτο ελαστικό που βγήκε στην παραγωγή, παράχθηκε στις 9 Απριλίου 1930 από μια εταρία παραγωγής καλτσών την “Tabi” Socks Tyre Division, όμως ένα έτος μετά ο Σογίρο Ισιμπάσι ανεξαρτητοποίησε την “Tabi” Socks Tyre Division και ίδρυσε την Bridgestone Tire Co., Ltd με έδρα την πόλη της Κουρούμε, Φουκουόκα στην Ιαπωνία.


Στα πρώτα χρόνια της η εταιρεία ελαστικών Bridgestone αντιμετώπισε αρκέτες δυσκολίες στους τομείς της τεχνολογίας και παραγωγής, τα oποία αντιμετώπισε και συντόμα ανοιγόντας και πρωτοπορόντας στην εγχώρια καθώς και στην διεθνή αγορά.
Κατα την διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου αυτόματα περάσε υπό την δικαιοδοσία των στρατευμάτων για την ανάλογη παραγωγή ελαστικών για στρατιωτικούς σκοπούς. Το 1945 καταστράφηκε το κτίριο διεύθυνσης που είχε έδρα στο Τόκυο έπειτα από βομβιστικές επιθέσεις, αλλά τα κτίρια της Bridgestone στην πόλη  Κουρούμε και Γιοκοχάμα υπήρξαν ανέπαφα και έτσι μπόρεσε να συνεχιστεί η παραγωγή των ελαστικών.
Μετά τις πολεμικές διαταραχές, η Bridgestone άρχισε να κατασκεύαζει μοτοσυκλέτες, αλλά τα κέρδη τους προερχόντουσαν κυρίως από το να εφοδίαζει ελαστικά σε αντίπαλες εταιρίες μοτοσυκλετών όπως η Honda και η Yamaha και έτσι επείτα σταμάτησε την παραγωγή μοτοσυκλετών.
Το 1961, η Bridgestone εισήλθε στο χρηματιστήριο και άρχισε να υπάρχει επιχειρησιακή ανάπτυξη και αργότερα το 1968 βραβεύτηκε σαν εταιρία με το βραβειό Deming, παγκόσμιο βραβείο ποιότητας.
Το 1988, η Bridgestone αγόρασε την εταιρία Firestone, η οποία εδρεύει στο Άκρον, Οχάιο και ανέπτυξε με αυτή την αγορά τον τομέα της παραγωγής των ελαστικών.

Υπάρχουν εργοστάσια κατασκευής ελαστικών Bridgestone σε Ευρωπαικές χώρες: Βέλγιο, Γαλλία, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ισπανία
Έπειτα στην Αμερική, στην Ασία καθώς και στην Μέση Ανατολή.
Από το 1980 και επείτα άρχισε να κατασκευάζει ελαστκά για αγώνες Formula και karting.
To 2002 έκανε την επίσημη είσοδο της στα MotoGP και το 2012 κέρδισε το ορόσημο στις εκατό νίκες ως ελαστικά στο MotoGP.
Όποτε μια κορυφαία εταιρία ελαστικών όπως η  Bridgestone δεν μπορεί να λείπει από τα κασταστήματά μας PERISTERAS ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ.