Η εταίρια ελαστικών Pirelli & C. Spa , γνωστή και ως Pirelli είναι μια διεθνής εταιρία, με έδρα το Μιλάνο της Ιταλίας. Η εταίρια ελαστικών Pirelli, ιδρύθηκε το 1872 στο Μιλάνο της Ιταλίας από τον επιχειρηματία Giovanni Batista Pirelli.
Στα πρώτα βήματα της, η εταιρία ελαστικών Pirelli, είχε ως πρώτο κομμάτι παραγωγής ελαστικά καθώς και αναπνευστικές συσκευές κλειστού κυκλώματος. Έπειτα συνέχισε με το κομμάτι ελαστικών και καλωδίων για εταιρίες τηλεεπικοινωνιών. Το 2005 έπειτα πούλησε στην εταιρία Goldman Sachs τον τομέα κατασκευής καλωδιώσεων
Το 1974, η Pirelli εφηύρε το ευρύ ακτινωτό ελαστικό, “wide radial tyre”, ελαστικό τόσο δυνατό  το οποίο θα άντεχε και την δύναμη του Lancia Stratos της Lancia για το λόγο ότι μεχρί εκείνη την περίδοδο είχε κυκλοφορήσει δεν μπορούσε να ανταποκριθεί πλήρως σε ανάλογο όχημα και έτσι από το 1975 και έπειτα εφέρε στην κυκλοφορία ανάλογα ελαστικά.

Το 1985, η εταιρία ελαστικών Pirelli πήρε στην κατοχή της, την εταιρία Amstrong Rubber.
To 2002, η Pirelli ξεκίνησε να εμπορεύεται είδη ρουχισμού, ρολόγια και γυαλιά.
Από το 2007 και έπειτα είναι η μοναδική εταιρία ελαστικών, που σαν τύπος ελαστικών είναι επιτρεπόμενος στο FIM World Superbike Championship.
Το 2015, το μετόχικο κεφάλαιο της εταιρία ελαστικών Pirelli, αγοράστηκε από την εταιρία ChemChina.
Η εταιρία ελαστικών Pirelli, είναι επίσημος χορηγός αγώνων Formula 1 και Rally καθώς και εχει δίκο της πρόγραμμα υποστηρίζοντας και με αυτόν το τρόπο τους νέους οδηγούς αγώνων rally, διοργανώντας το λεγόμενο Pirelli Star Driver πρόγραμμα.
Πλην όμως των άλλων, η εταιρία Pirelli έχει και μεγάλο ιστορικό ως χορηγός και αγώνων ποδοσφαίρου, ενώ έχει δώσει και το όνομα της στο Pirelli Stadium, στο Staffordshire.

Pirelli Stadium

Είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες  ελαστικών μεταξύ των εταιριών ελαστικών Bridgestone, Michelin, Continental και Goodyear.
Ήδη από το 1907 η Pirelli είναι χορηγός αγώνων και επίσημος προμυθευτής της Formula 1 από το έτος 2011 εως το έτος 2016.

Προίοντα της εταιρίας ελαστικών Pirelli μπορείτε να βρείτε και στα καταστήματα μας PERISTERAS ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ.