Η εταιρία ελαστικών Metzeler ιδρύθηκε το 1863, στο Μόναχο της Γερμανίας από τον Ρόμπερτ Φρίντριχ Μέτζελερ (R.F. Metzeler). To 1863 o R.F Metzeler, άρχισε να εμπορεύεται είδη ελαστικών. Στα αρχικά στάδια της εταιρίας, μερικά και από τα είδη της εταιρίας, ήταν και παιχνίδια αδιάβροχοι εξοπλισμοί καθώς και αξεσουάρ από διάφορα αθλήματα. Το 1871 ο Metzeler κατασκεύασε και το πρώτο εργοστάσιο κατασκευής ελαστικών προϊόντων στην Schwanthalerstrasse και για το λόγο ότι χρειάστηκε ενίσχυση στο δυναμικό της αργότερα, ώστε να αυξήσει τον τομέα παραγωγής, το 1887 κατασκευάστηκε και νέο εργοστάσιο.

Robert Friedrich Metzeler

Το 1890 η εταιρία ελαστικών Metzeler, υπήρξε και πρωτοπόρος στον τομέα κατασκευής ελαστικών για αεροσκάφη και αερόστατα.
Από το 1906 και έπειτα η εταιρία ελαστικών Metzeler, κατόρθωσε αρκετά σε πολλούς τομείς για παράδειγμα το 1933 καινοτόμησε χρησιμοποιώντας ένα νέο συνθετικό, ενώ το έτος 1937 έθεσε ως νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας για μηχανές τα 279,5 χλμ/ώρα.

Σημαντικές απώλειες “έπληξαν” την Metzeler και ποιο συγκεκριμένα το 1945 όταν καταστράφηκε και το εργοστάσιο παραγώγης ελαστικών τους κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, εργοστάσιο που σύντομα και πάλι ανακατασκεύαστηκε εκ νέου για να συνεχιστεί η παραγωγή ελαστικών.
Με το πέρας των χρόνων, το 1978 η Metzeler κατασκεύασε το πρώτο συμπαγές ελαστικό στην Ευρώπη. Βέβαια την ίδια περίοδο, η εταίρια Metzeler, ξεκίνησε να κατασκευάζει μόνο ελαστικά για μοτοσυκλέτες, λόγο οικονομικών δυσχαιριών της εταιρίας.
Το 1983, η εταιρία Metzeler, άρχισε να αναπτύσσει το Metzeler Belt System. Τρία χρόνια αργότερα  η Metzeler ανήκει σαν μέλος στον όμιλο Pirelli. Μετ'έπειτα το 1987, η Metzeler ανακοινώνει ένα νέο είδος ελαστικών για μοτοσυκλέτες, το ονομαζόμενο “CompK”.
To 2003, αναπτύσσει ένα νέο είδος ελαστικών για καλύτερη πρόσφυση, τα ελαστικά Racetec K.
Το 2005, ανακοινώνει  το SuperSport ελαστικό SPORTEC M3 και σαφώς και το κορυφαίο ελαστικό ENDURO F.I.M. MCE 6Days Extreme. Λίγα χρόνια αργότερα, το έτος 2007 η Metzeler ανανεώνει τον τομέα της στο Enduro με την κυκλοφορία του ελαστικού Tourance EXP και συνέχισε σταδιακά να αναβαθμίζει και να ανανεώνει συνεχως τα ελαστικά της.

Ελαστικά της εταιρίας Metzeler θα βρείτε και στα καταστήματα μας PERISTERAS ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ.