Η Dunlop είναι μια μάρκα ελαστικών που είναι στην κυριότητα της εταιρίας Goodyear Tire and Rubber. Η Dunlop ιδρύθηκε το 1985 και εδρεύει στο Μπάφαλο, Νέας Υόρκης των Ηνωμένων Πολιτειών. Στις υπόλοιπες χώρες η ονομασία Dunlop ανήκει σε άλλες εταιρίες, για παράδειγμα στην Ινδία ανήκει στην Dunlop India Ltd.

Το 1888, ο John Boyd Dunlop, ένας κτηνίατρος από την Σκωτία ανακάλυψε την έννοια των ελαστικών και στη συνέχεια συνεργαζόμενος με τον William Harvey du Cros ίδρυσε την Dunlop.
Το 1889 ιδρύθηκε η εταιρία Dunlop Rubber στο Birmingham της Αγγλίας.

To 1985 η Dunlop πέρασε στην κυριότητα της BTR plc, και η Sumitomo πήρε τα δικαιώματα στο να κατασκευάζει και να εμπορεύεται ελαστικά της εταιρίας Dunlop.Έπειτα το 1997 η εταιρία Sumitomo ήρθε σε συμφωνία ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί το όνομα της Dunlop στην αντιπροσωπία της και αργότερα το έτος 1999 η Goodyear αγόρασε το 75% των επιχειρήσεων της εταιρίας Suimtomo, στην Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη.

Η εταιρία ελαστικών Dunlop έχει εκτενείς κατασκευαστικές εταιρίες ελαστικών σε όλο τον κόσμο. Αργότερα μετά το 2006 Goodyear σταμάτησε τις εργασίες για την κατασκευή ελαστικών για αυτοκίνητα και φορτηγά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εν αντιθέση με την παύση κατασκευής ελαστίκων για αυτοκίνητα και φορτήγα διατήρησε μια μονάδα κατασκευής ελαστικών για μηχανές στο Fort Dunlop που είχε έδρα στην πόλη του Erdington, στο Birmingham το οποίο ξεκίνησε σαν μονάδα από το 1891 και λειτούργησε μέχρι τον Μάιο του έτους 2014. Έτσι και στις 30 Μαΐου το 2014  η μονάδα στο Birmingham σταμάτησε πλήρως την κατασκευή ελαστικών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
 
Dunlop Fort

Τα ελάστικα της Dunlop και ποιο συγκεκριμένα το ελαστικό Dunlop GP Racer D209 χρησιμοποιήθηκε αρκετά σαν ελαστικό στην διοργάνωση αγώνων μοτοσυκλέτας R&G Racing GSX-R Thophy.
Αυτή την στγμή πλέον, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Dunlop λειτουργεί μόνο ως μόναδα η οποία εμορεύεται ελαστικά Dunlop.
Μια εταιρία κολοσσός όπως η Dunlop δεν γίνεται να λείπει από τα καταστήματα μας PERISTERAS ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΜΟΤΟ.