Μετά τις Επίσημες Δοκιμές την περασμένη Τρίτη και το εξαιρετικά επιτυχημένο του ξεκίνημα με χρόνο κοντά στους πρώτους σε μια πίστα που πρωτο-αντίκρυσε το πρωί εκείνης της ημέρας, οι προσδοκίες της Ιταλικής ομάδας ProGP Racing ήταν πολύ υψηλές και μάλιστα ο ιδιοκτήτης και διευθυντής της ομάδας Omar Menghi, είπε ότι ο Γιάννης Περιστεράς είναι πράγματι ένας ταλαντούχος και γρήγορος οδηγός και ότι πήγε πολύ καλύτερα από ότι περίμενε ο ίδιος και η ομάδα.


Όμως προβλήματα με το στομάχι του έριξαν στο κρεβάτι το νεαρό οδηγό που έχασε πολλές από τις δυνάμεις του, έτσι οι γιατροί και η ομάδα αποφάσισαν ότι ήταν καλύτερο για την ασφάλειά του να μην αγωνιστεί.
Εντωμεταξύ Ιταλικά, Ισπανικά και Ελληνικό σάιτ, έγραψαν ότι ο Γιάννης δεν αγωνίστηκε επειδή το κράνος που παρουσίασε στον τεχνικό έλεγχο ήταν εκτός προδιαγραφών FIM, πράγμα που διέψευσε ο Omar Menghi, καθώς και ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, εισαγωγέας του συγκεκριμένου Shoei X-Spirit III προδιαγραφών FIM. Μάλιστα με το ίδιο κράνος ο οδηγός έτρεξε πέρυσι στον Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Yamaha R3, που γίνεται μαζί με το παγκόσμιο WSBK και πέρασε από τον ίδιο τεχνικό έλεγχο του εξοπλισμού ασφαλείας των οδηγών. Πράγματι υπήρξε ένα θέμα στον έλεγχο, λόγω μιας μικρής γρατζουνιάς του κράνους από ελαφρά πτώση, αλλά φυσικά αυτό δεν επηρεάζει το αν το κράνος ήταν όντως προδιαγραφών FIM. 
Επίσης η ομάδα δεν προχώρησε στο να αγοράσει ένα νέο κράνος, απλά επειδή δεν μπορούσε να συμμετάσχει ο οδηγός λόγω του προβλήματος της υγείας του.

ΟΜΑΡ ΜΕΝΓΚΙ – Ιδιοκτήτης ProGP Racing
“Ήταν μεγάλη ατυχία το γεγονός ότι μια ημέρα πριν το ξεκίνημα του Αγώνα ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισε θέμα υγείας, ειδικά μετά τις εξαιρετικές επιδόσεις του στις δοκιμές της Τρίτης. Ελπίζουμε να επιστρέψει όσο γρηγορότερα γίνεται στις προπονήσεις για τον 2ο Αγώνα της χρονιάς. Δεν είπαμε ποτέ ότι το κράνος του ήταν εκτός προδιαγραφών FIM, αλλά απλά ότι ήταν ελαφρά χτυπημένο, κάτι που θα αντιμετωπίζαμε αν χρειαζόταν. Όπως και νά'χει η ασφάλεια του οδηγού μας έχει πάντα τον πρώτο λόγο”. 

Ο άτυχος Έλληνας οδηγός παρακολούθησε τις πρώτες δοκιμές από το κρεβάτι “του πόνου” και στενοχωρήθηκε για το γεγονός ότι με το χρόνο που είχε πετύχει θα ήταν στη δεκάδα των αποτελεσμάτων. 
Τώρα η ομάδα προσανατολίζεται στη σωστή προετοιμασία για τον επόμενο Αγώνα στο Άσσεν της Ολλανδίας, στις 22-24 Απριλίου.

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres.